Çalışma Saatleri: 09:00 - 18:00
Takip Et:

Anne Sütü Alerjisi

Süt Alerjisi / Süt Alerjisi  / Anne Sütü Alerjisi
Anne Sütü Alerjisi

Anne Sütü Alerjisi

Anne sütü bebekler için eksiksiz bir beslenme şekli sunar ve sağlık, büyüme, bağışıklık ve gelişme için bir dizi fayda sağlar. Anne sütünüzdeki besinler doğrudan kanınızda dolaşan şeyden gelir, yani yediğiniz gıdalardan aldığınız besinler bebeğinize geçer. Bebeklerde gerçekten alerjik olma veya anne sütündeki bir şeye tepki verme ender görülürken, annelerin küçük bir yüzdesi belirli yiyecekleri yedikten sonra bebeklerinin davranışlarında bir farklılık fark eder. Anne sütü alerjisi nasıl olur? Anne sütü ile beslenen bazı bebeklerde alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir. Gıda alerjilerinin bebekler üzerinde olumsuz etkileri bulunur. Bu sebeple bu durumun teşhis edilip iyi bir şekilde yönetilmesi son derece önemlidir. Bir çocuk alerji uzmanı, bebeğinizde alerjik reaksiyona neden olan gıdayı net bir şekilde teşhis edebilir. 

Anne Sütüyle Beslenen Bebeklerde Alerji Nasıl Olur?

Bebeğinizin bağışıklık sisteminin bazı maddelere aşırı tepki vermesi sonucu gıda alerjisi oluşur. Emzirilen bebeklerde gıda alerjisinin veya intoleransının en yaygın belirtileri egzama (pullu, kırmızı deri döküntüsü) ve kanlı dışkıdır. Ayrıca kurdeşen, hırıltı, burun tıkanıklığı, kusma veya ishal de meydana gelebilir.

Bu semptomlardan herhangi birini fark ederseniz, bir eliminasyon diyeti hem potansiyel bir gıda alerjisini teşhis etmeye hem de tedavi etmeye yardımcı olabilir. Eliminasyon diyeti, şüpheli yiyeceği diyetinizden bir süre çıkarmanızı içeren bir yöntemdir. Bebeğinizi emzirmeye devam ederken, her seferinde 2-4 hafta boyunca potansiyel alerjenleri diyetinizden çıkarmak anlamına gelir. 

Reaksiyona Hangi Yiyecekler Neden Olabilir? 

En yaygın gıda alerjenleri inek sütü, soya, buğday, yumurta, balık, yer fıstığı, kabuklu deniz ürünleri ve kabuklu ağaç yemişleridir. Bu alerjenler, Dünya genelinde yaygın olan 8 besin alerjenleridir. 

Aslında, gıda alerjisi şüphesi olan yaklaşık 100 bebek üzerinde yapılan bir çalışmada, süt ürünleri vakaların % 65’ini oluşturduğu sonucuna varılmıştır. 

 Olası gıda alerjileriyle ilgili endişeleriniz varsa bir çocuk alerji uzmanına gitmeniz yararlı olacaktır. Çocuk alerji uzmanınız, bebeğinizde alerjiye neden olan yiyeceği tespit ederken, durumu iyi yönetmeniz için sizinle ortak bir plan oluşturacaktır. 

Anne Sütü Alerjisi Olanlar İçin Tavsiyeler

Anne sütüyle beslenen bebeğinizdeki çoğu gıda alerjisini diyetinizi değiştirerek yönetebilirsiniz, ancak hipoalerjenik bir formül kullanmanın gerekli olabileceği bazı durumlar vardır. Bu sebeple bir beslenme uzmanı ile ortak bir plan yapmanız yararlı olacaktır. 

Beslenme uzmanınız, diyetinizden alerjiye neden olan besinleri çıkaracaktır ve besin değeri yüksek alternatif besinleri listenize ekleyecektir. Ayrıca, alımınızı değerlendirebilir ve artık normal diyetinizi değiştirdiğiniz için herhangi bir besin eksikliğinizi önlemeye yardımcı olacak önerilerde bulunabilir. 

Rutin olarak kontrollere gitmeniz de hem sizin için hem de bebeğiniz için faydalı olacaktır. 

Bebeğinizi rutin olarak kontrole götürün. Belirtilerin diğer nedenlerini dışlamak, büyümesini ve kilo alımını kontrol etmek ve kanlı dışkı yaşıyorsa aşırı kan kaybetmediğinden emin olmak için kontrolleri aksatmayın.

Yorum Yok

Yorum Bırakın